Hypnos är seriös verksamhet


Written on 19/08/2011 – 11:06 | by

Inte sällan har människor en skeptisk inställning till hypnos och dess behandlingsform – att sjunka in i dvala och endast kunna bli väckt med en knäppning med fingrarna. Detta är en mycket felaktig bild av verksamheten och en som oftast visats i otalet filmer och på cirkus – som något fenomen eller hokus pokus. Men ingenting kan vara mer fel. Hypnos används i dag framgångsrikt inom exempel elitidrott av många olika landslag världen över. Det kan handla om att kunna slappna av inför stora tävlingar och i pressade tävlings situationer. Sista putten i stora golftävlingar, straffläggning i fotboll eller ishockey eller kanske final skjutning i bågskytte. Att mentalt kunna ta sig förbi inbillade begränsningar och uppleva känslan att allt är möjligt. Typiskt här är att kunna passera rekordnoteringar som världsrekord med mer. Ofta byggs det upp mentala spärrar kring dessa. Inte helt ovanligt är det att det finns minst en person knutet till de flesta nationsförbund inom de stora idrotterna vars enda uppgift är att bygga upp psyket med hjälp av hypnos.  1. No Responses to “Hypnos är seriös verksamhet”